Acest site este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" - "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră

           Asezare geografica
           Comuna Balcauti este situat în partea de nord-est a Romaniei, cu prelungiri în nordul Moldovei, având ca vecinãtate Orasul Siret, Comuna Serbauti, Comuna Calafindesti, desfãşurându-se pe o suprafaţã de 5 km. pãtraţi. Actualul teritoriu al Comunei Balcauti era odinioarã parte din codrii, cu un relief deluros.

           Scurt istoric
           Comuna Balcauti are in componenta 3 sate: Satul Balcauti atestat documentar la 1471 intr-un act intocmit de Stefan cel Mare prin care daruieste Manastirii Putna Satul Balcauti de Jos din Targul Siretului. La 1741 Balcauti era simpla saliste a Manastirii Putna. Satul Gropeni pana la sfarsitul secolului al 17 s-a numit Rudesti. In tabelul localitatilor din 1780 apare sub numele de Slobozia Gropina, Satul Negostina. In 1747 Ioan Mavrocordat-Voievod daruieste din partea de jos a teritoriului Siretului o bucata de loc lui Constantit Sturdza care intemeiaza un sat. In 1775 frontiera taie satul in doua, partea din Moldova sa numit Verpale iar cea din Bucovina Negruseina.

           .